Régóta használjuk a Microsoft Azure szolgáltatásait és alapjaiban elégedettek vagyunk vele. Napokban az egyik virtuális gép kapcsán felmerült az igény, hogy ugyan úgy mint a normál asztali gépek esetén az itt lévő gépre is az MSID-vel legyen elérhető a bejelentkezés. A dolog elsőre nem sikerült, mert hiába vettük fel a szokott módon a gépre az MSID-vel jelölt fiókot, az Azure felé az RDP alapú bejelentkezés rendre eldobott hibára. Miért nem ment? Mit lehetne csinálni? Egyszerű a válasz. More »

Amennyiben az Azure-ral dolgozunk, rövid időn belül felmerül, hogy szükség lenne a Reverse DNS bejegyzésre. Miképp lehet ezt felvenni?

Előkészület

Első lépésben szükségünk lesz egy Azure PowerShell-re (0.8.5 vagy ennél nagyobb verziójú). Amennyiben nincs még telepítve akkor a kövessük a How to Install and Configure Azure PowerShell leírását

Reverse DND bejegyzés hozzáadása létező Azure Cloud Service-hez

PS C:\> Set-AzureService –ServiceName “contosoapp1” –Description “App1 with Reverse DNS” –ReverseDnsFqdn “contosoapp1.cloudapp.net.”

Új Azure Cloud Service létrehozása Reverse DNS bejegyzéssel

PS C:\> New-AzureService –ServiceName “contosoapp1” –Location “West US” –Description “App1 with Reverse DNS” –ReverseDnsFqdn “contosoapp1.cloudapp.net.”

Azure Cloud Service állapotának lekérdezése

PS C:\> Get-AzureService "contosoapp1"

Reverse DNS bejegyzés törlése az Azure Cloude Service-ből

PS C:\> Set-AzureService –ServiceName “contosoapp1” –Description “App1 with Reverse DNS” –ReverseDnsFqdn “”

 

További információk:

Announcing: Reverse DNS for Azure Cloud Services

19. április 2013 · Write a comment · Categories: Azure, mySQL, PHP · Tags: , ,

A Windows Azure szolgáltatást a Microsoft roham léptekben fejleszti. Ennek keretében elérhetővé vált – külső partner bevonásával – a mySQL szolgáltatás is az MS felhőben. Ezzel a lépéssel már teljeskörűen tudjuk a php site-kat az Azure felhőben futtatni.

Teszteltem a szolgáltatást, ennek keretében Joomla, WordPress site-kat is létrehoztam, amik gond nélkül létrejöttek, futottak. Egy kérdés merült csak fel:

  Miképp érem el a létrejött mySQL adatbázisomat? Hol adminisztrálhatom?

Kézenfekvő volt a válasz, használjuk a phpMyAdmint? Ez jogos, de hol van? Hogy férek hozzá?
A válasz: Létre kell hozni egy site-t amin futtatjuk magunknak a phpMyAdmin-t és ezt kell összekapcsolni a számunkra megadott szerverrel.

Ennek részletes leírása: http://blogs.iis.net/ruslany/archive/2012/12/17/phpmyadmin-on-windows-azure-web-sites.aspx