Napjaink harsognak az IoT-től és mindenki arról mesél milyen egyszerű és mennyire természetes lesz ez pillanatokon belül. Magam is osztom a véleményt, hogy természetes és hétköznapi lesz elég hamar (végülis itt van már most is, csak nem ennyire látványosan, hisz az élet minden területét átszövi – tessék csak körülnézni egy hipermarketben, vagy egy benzinkúton), de az hogy ez egyszerű lesz, abban nem hiszek.

Mint minden új dolognak ennek is ki kell ismernünk a hátterét is, hisz nem elég csak a kis dobozt elkészíteni, azt az egész részévé kell tenni. Ebben nagy segítséget nyújthat nekünk az Azure is, hisz a Microsoft folyamatosan fejleszti az Azure és az IoT kapcsolati felületeket, szolgáltatásokat. More »

Probléma

Napok óta kavarog előttem ez az üzenet a legváltozatosabb időpontokban, kedvenc Visual Studio + TFS kombóm szórakoztat vele. A hibát elvben már a VS 2012 Update 2-vel kijavították, nekem mégis jövöget…

Elkezdtem mélyen utánanézni miért is van ez, hisz az, hogy egy-egy művelet után várok 1-2 percet (nem vicc!) az már nem is kicsit zavaró. Nos a hiba okai közül – bár megnéztem – a VS2012 által adottakat kizártam, s meglepetésemre az alábbi maradt talpon:

A szerver és a kliens oldal versenyhelyzete, amikor a szerver lassan válaszol és/vagy a kliens valamiért meg tudja előzni a szerver válaszát. (hihi ez áll, SSD mellett)

Ez a helyzet erőteljesen megnövekvő eséllyel jelentkezik, ha valaki 50000 elem felett kezel egy-egy solution-n belül (nu itt a szövegek eltértek, ki solution-t ki meg projektet mondott). A leírások szerint – ez persze a patternből fakad – ez az MVC4 projekteknél jön ki. Tekintettel arra, hogy én épp php portált kezelek most, ezen számot ha meg nem is haladom de közelítem.

Megoldás

A legjobb megoldás amíg lehet a szerver válaszadási kapacitást növelni több TFS szerver beállításával. Ha ez nem megoldható – haha a TFService kevés 🙂 – akkor a munkaterület beállításai alatt a Location kapcsolót kell Local-ról Server-re állítani. Ettől kezdve a szerver lesz a mérvadó tároló és a versenyhelyzet nem jön létre…

tfs_workspace

Mostanában igen erősen rákapcsoltam a TFS használatára, mondhatni mindennapjaim ettől függnek. Számos gépen használom én is és kollégáim is a fejlesztés során, ezért is ért kellemetlenül, hogy a fő gépemként használt eszközön egyszer csak megjelent a következő felirat:

TF205020: Could not connect to server ‘modelon.visualstudio.com\DefaultCollection’. This server was used in your last session, but it might be offline or unreachable. Confirm that the server is available on the network. To attempt to connect again, or to a different server, click ‘Connect To Team Foundation Server’ in Team Explorer or the Team menu.
The server returned the following error: TF30063: You are not authorized to access modelon.visualstudio.com\DefaultCollection.

Az elsőre megjelenő mondatok nem igazán illenek ide, majd nekiálltam a szokott eljárásoknak:

  • IE alól elérhető a dolog – igen
  • VS browser ablakából elérhető a dolog – igen (mondjuk komikus hogy verziókompatibilitás miatt ezen ablakot megreklamálja, de mindegy)
  • Másik gépről működik- igen
  • IE cache törlés után megy-e? – nem
  • Credential manager TFS user törlés után megy-e? – nem

Nu ekkora elég időt töltöttem már vele ahhoz, hogy igencsak dühös lettem. Miután a gépet nem akartam e miatt újrahúzni (hisz csak ez a dolog sérült meg láthatóan), mély Google nyomozásba fogtam. Számos érdekes dolgot túrtam fel a TFS lokális dolgairól, melyek azon kívül, hogy érdekesek voltak nem vezettek eredményre.

More »

Visual Studio ALM RangersA címben szereplő a TFS-t használóknak igencsak sok ötletet, ajánlást tartalmazó anyag frissítésre került a Codeplex-n. Az projekt oldaláról már az új verzió tölthető le.

LETÖLTHETŐ ANYAGOK (Direkt linkkel)

Documentation Rangers_vsarplanningguide_vs2012_AllGuides.zip

documentation, 8113K, uploaded Sun – 3121 downloads
Documentation Rangers_vsarplanningguide_vs2012_AllHOLs.zip

documentation, 16012K, uploaded Jul 18, 2012 – 548 downloads
Documentation Rangers_vsarplanningguide_vs2012_AllVideos.zip

documentation, 27194K, uploaded Jul 18, 2012 – 609 downloads
Documentation Rangers_vsarplanningguide_vs2012_Everything.zip

documentation, 51273K, uploaded Sun – 2600 downloads