Rétikánya blogja

A madarak fentrõl szemlélve másképp látják a világot...

Kategória: Üzemeltetés (page 1 of 9)

Kubernetes támogatás a Windows Docker szolgáltatásban

Nem vagyok docker hívő még távolról sem, jelen munkáimat ez nem tudja még támogatni, de a rejtett (és kevésbé rejtett) lehetőségeket elismerem. Éppen ezért lényeges, hogy a Windows Docker szolgáltatásába beépítésre került a Kubernetes támogatás is.

Erről írt cikket Scott Hanselman az alábbi linken:  How to set up Kubernetes on Windows 10 with Docker for Windows and run ASP.NET Core

Új kliens a OneDrive szolgáltatásokhoz

A 2015 decemberében megjelent frissítés óta tudjuk, teljesen új alapokra helyezték a OneDrive szolgáltatások szinkronizációs megoldásait. Az első verzió megjelenése után számos visszajelzés érkezett mind a felhasználóknak még hiányzó szolgáltatásokról, mind a felmerülő problémákról. Ezek figyelembevételével haladt tovább a fejlesztés, és most büszkén mutatták be az új OneDrive Szinkronizációs Kliens alkalmazást, és annak új szolgáltatásait:

Continue reading

Azure Virtuális gép használata MSID-vel

Régóta használjuk a Microsoft Azure szolgáltatásait és alapjaiban elégedettek vagyunk vele. Napokban az egyik virtuális gép kapcsán felmerült az igény, hogy ugyan úgy mint a normál asztali gépek esetén az itt lévő gépre is az MSID-vel legyen elérhető a bejelentkezés. A dolog elsőre nem sikerült, mert hiába vettük fel a szokott módon a gépre az MSID-vel jelölt fiókot, az Azure felé az RDP alapú bejelentkezés rendre eldobott hibára. Miért nem ment? Mit lehetne csinálni? Egyszerű a válasz. Continue reading

Építesz teszt környezeteket?

A Microsoft folyamatosan ajánlgatja a különböző minta környezeteket, melyek leírását, felépítését ezen a linken találjuk meg:

http://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/1262.test-lab-guides.aspx

« Older posts

© 2020 Rétikánya blogja

Theme by Anders NorenUp ↑