A héten részt vettem a HP ProLiant Solution Tour budapesti elõadásán. Az elõadásokat a HP EMEA szekciójából több szakember tartotta. Érdekes volt hallani, hogy .

Mirõl is volt szó itt, ami érdekes és lényeges volt:

  • Meghallgattunk egy elõadást arról, hogy a HP miképp látja a ProLiant szerverek elõnyeit (igazából, hogy miket tekint annak, és mi az ami miatt szerint “verhetetlen” elõnye van a versenytársakhoz képest)
  • Másodiknak a HP és a VMware igen szoros együttmûködésének elõnyeirõl és eredményeirõl volt szó. Sajnos engem a HP nem tudott arról meggyõzni, hogy miért lenne érdemes a HP nem igazán olcsó szolgáltatásait megvenni, mi az amiben többet tud szolgáltatásilag és licencekben nyújtani, mint akár mi – mint VMware partnerek -, akár egyéb hazai cég szakembergárdája
  • Ezt követõen nekifutottunk a HP és a virtualizáció témakörnek. A meglepetés az volt itt, hogy a HP gyakorlatilag mindegyik virtualizációs technikát támogatja, és biztosítja az ezek között történõ átjárást is (pl. MS kontra VMware – oda vissza). Gártisz megoldották a fizikai és a virtuális gépek közötti átjárhatóság kérdését is, azaz lehetõség van a virtuális gép performanciális okok miatt szükségessé váló fizikai gépre való visszakonvertálására! Ez jelentõs segítség sok esetben
  • Ezután egy kis marketing elõadás jött, milyen felügyeleti SW-ek vannak a HP kezében, amik segítik az üzemeltetést. (Ez nagyon marketing volt, és ráadásul 5% alatti volt az új információ tartalma -brrrr)
  • Annak érdekében, hogy ne – nagyon – morogjunk a marketing miatt, megpróbálták néhány gyakorlati példán keresztül megmutatni miképp lehet a mindennapokban az Insight Dynamics terméket jól felhasználni. Érdekes és látványos demó volt, bár számos hazai nagy cég gépteremében is utópia ezeken rágódni (van 2 balde-em és ezekben van 3-5 “üres” fiók, ahová most áthelyezem a gépet, mert…)
  • Ezután egy kis csemege következett, a HP szakembere elmesélte miképp látják a jövõt, milyen igények kiszolgálására készülnek, stb. Rövid, de érdekes elõadás volt!
  • S egy kis sütit is majszolgathattunk, elmesélték a HP Proliant G6 család fõbb újdonságait, elõnyeit – emlékeztetõül, ezen család a jelenlegi tervek mellett kb 2009. márciusában debütál!

A fenti elõadásokat nagyrészt általános már elérhetõ infók jól összefogott és összeállított zanzásított változata volt. A G6 elõadás anyagát – ami igazából érdekes volna – NDA köti, így arról nem írhatok. 🙁

Összességében megállapíthatjuk, hogy régen voltam olyan a HP által tartott rendezvényen, amire úgy emlékszem vissza, érdemes volt elmenni! Sajnálhatja aki kihagyta!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*