Új szünetmentes

Jó ideje dolgozom az APC termékeivel, így elsősorban a szünetmentesekkel. A tegnapi éjjel során egy gépterem átépítés keretében kellett megint egyet üzembe helyezni. Az egészben egy dolog volt ami érdekessé tette, mégpedig az, hogy a gép piszkált a helyes fázissorrendért (!).

Aki kötött már nagy rendszerben erősáramot, az tudja, hogy a fázissorrend sok esetben hit kérdése, azaz elhisszük, hogy a táblánkra felírt R-S-T sorrend az valóban igaz és nem csak találomra kötötte be anno valaki. Nos esetünkben is valami ilyesmi történt, azaz mindent szépen bekötöttünk (bemenetek, kimentek), majd bekapcsoltuk és vártuk a csodát. Meg is jött egy jóképű hibaüzenet képében, rossz a fázissorrend, azaz így nem indítható el.

Némi fejvakarás után második tippre bejött a helyes sorrend, így a gép életre kelt. Azért egy dolgot nem értek, ha egy ilyen nagytudású eszköz el tudja dönteni azt, hogy a fázissorrend nem jó neki, akkor miért nem képes annak belső felcserélésére, vagy legalább annak megmondására, hogy milyen sorrendet érzékelt, és milyenre kéne javítani. Egy éjszakában ez a "találgatósdi" nem egy nagy élmény… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*