Olvasom a híreket a Google új csodájáról a Buzz!-ról és a vele kapcsolatos mizériákról. A legnagyobb problémám a dologgal az alábbi idézet rész…

Mindez persze nem változtat a tényen, hogy 176 millió Gmail felhasználót megkérdezés nélkül vontak be a Buzzba. A Google, akármennyire sajnálkoznak is most, nem sokat törődik a magánélet szentségével – Eric Schmidt tavaly év végén úgy nyilatkozott, "csak a gazembereket érdekli a netes titoktartás", azaz úgy veszik, ha az embernek nincs rejtegetni valója, akkor nyugodtan a világ – illetve ismerősei – elé tárhatják tevékenységét. A The Register szerint a "nagy terv" része volt, hogy nem tesztelték előbb a Buzzt egy kisebb csoporton, inkább egy hirtelen lépéssel kész helyzet elé állították a felhasználókat, hiszen utólag is bőven van lehetőség a módosításra.

Index.hu

Ami érdekes ebben, az a hozzáállás:

  • Nem zavarj a Google-t, hogy a felhasználókat (176 millió ember) kérdés nélkül ennyire meztelenné teszi. Jó szöveg ugyan a “ha nincs titkolni valód, akkor minek nyafogsz”, de ez csak melléduma. Érdekelne, hogy ha Eric Schmidt úr minden levelét és dokumentumát mindenki olvashatná, kapcsolatait böngészhetné mit szólna hozzá? Lehet hogy Ő azért meri ezt kijelenteni, mert nem mindenkit vállal fel akit ismer?
  • A másik gondom, hogy a Google-t eddig sem tartottam egy megbízható szoftvereket gyártó cégnek, ráadásul egyre nagyobb és nagyobb terveik vannak, láthatóan és egyre többször bizonyítottan tesztelések, kitesztelés nélkül.

Azt nem értem, miért teheti ezt meg egy ilyen méretű cég? Mi ennek tizedéért örökre lehúzhatnánk a nemzetközi vizeken a rolót (a helyi hozzáértőket most tudatosan nem nézem, mert azok mindenhol vannak).

Szóval olvasom és nem értem…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*