Hosszú idő után ismét megrendezésre került Magyarországon is a JoomlaDay. Ennek keretében számos érdekes előadás hangzott el, melyből egyet én mutattam be. Az érdeklődésekből, visszajelzésekből egyértelmű, hogy a téma számos embert érdekel, érint s az ígéretemnek megfelelően az előadás anyagát itt (is) közzéteszem.

CMS-en túli webes megoldások (PDF)

1380447_180087438849045_2007842255_n

A rendezvényt a Joomla! projekt tulajdonosa Open Source Matters (OSM) is támogatta, s képviseletükben itt volt körünkben Victor Dover az OSM Pénztárnoka, aki előzetes információkat, gondolatokat osztott meg velünk a Joomla! 4-es verziójáról. Ebből talán a leglényegesebb, hogy a 4-es verziónál már telepítéskor megadhatjuk a gyári komponensek közül is, melyek azok, amelyeket használni kívánunk (azaz csak annyi lesz fenn, amit valóban használunk). Ennek előfutára egy pici projekt, amit a GITHUB-n lehet lekövetni, s tesztelni, milyen is a Joomla! a gyári komponensek nélkül. Ez eléggé izgalmas, így ennek külön bejegyzést fogok szentelni 🙂

Összességében azt hiszem mindenki számára hasznos nap volt, és megérte a sok fáradságot, amit ezúton is megköszönöm a szervezőknek élükön Kovácsházi Gábornak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*