A Joomla Production Leadership Team (PLT) 2014. április 5-n egy eléggé fontos bejelentést tett, mindezt relatív csöndben és halkan. A bejelentés középpontjában a Joomla 3.4-es verziójának felkonferálása, időzítéseinek megadása, valamint – és ez nagyon fontos lesz hosszabb távon – a továbbiakban alkalmazott verziókiadás megváltozásáról írnak. Nézzük sorban!

TimeLine

Joomla 3.4-es verziójának fő mérföldkövei a tervek szerint a következők lesznek:

  • 2014 május 28 – Kiadásra nevezett funkciók listájának véglegesítése
  • 2014 június 11 – Funkciók összeállításának véglegesítése
  • 2014 június 16 – 3.4 beta Periódus kezedet
  • 2014 július 7 – 3.4 Release Candidate (RC) megjelenése
  • 2014 július 15 – 3.4 Végleges változat megjelenése

Release stratégia igazítása

A Release stratégia módosításáról már a Joomla 2013-s konferencián már bejelentésre került, de ezen verzió lesz az első amelyen élesben megtapasztalhatjuk a változásokat. Ezen stratégia része, hogy nem kell keményen egy változatot kinevezni hosszútávú támogatásra (LTS Release), hanem a további fejlesztéseknek megfelelően az adott főverzió keretén belül a további fejlesztések során lehetséges a további számok használata. Egy fontos szempont azonban marad, ha a kiadott LTS alapverzió 3.4-s lesz, akkor a 3.x-s verziókat a projekt az első LTS-re jelölt változat megjelenését követő 2 évig kötelezően támogatja (praktikusan lehetséges, hogy a második év végére 3.9-nek hívjuk majd, de még mindig élő és támogatott változat lesz).

A mostani tervek szerint a következő LTS verzió tehát a Joomla! 3.4-s verziója lesz, s ezt követően megjelenő 3.5 szimpla STS verzióként fog tovább működni.

 

További részletek a Joomla! Developer Network hírei között, a Announcing Joomla! CMS 3.4 cikkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*