Napjaink monumentális cégei mint modern scarabeusok görgetik az IT problémákat maguk elõtt. Természetesen ismételten projekt és ismételten a “mi mindent értünk és ellenörzünk”. Mai delikvensünk rendszert akar frissíteni (upgradelni), melynek során – tekintettel az agyon csicsázott dolgokra – elsõ megközelítésben nem megoldható a gyári, dobozos megoldásokkal.

Amikor a partner részére kifejtjük, hogy az upgrade alapja, egy alapos adattisztitás, rendberakás, és ezt követõen is jó lenne a nemzetközi ajánlásoktól nem (nagyon) eltérni akkor meglepõdik (hmmm egy nemzetközi bankkonszern magyar leányvállalatánál azért ezt nem értettem), majd idõt kér. Gondolkodnak – gondolom nagyon, mert vagy 2 hétig tartott – majd kijelentik, hogy a fizikailag meglévõ rendszer frissítésén kívül más tevékenységet végezni tilos! Érvelünk, mondván ez így a mellett, hogy több munka eleve magában hordozza a következõ alkalom vereségét, de a szándékuktól nem álltak el.

Nem látom be, hogy kicsiny országunkban miért ilyen kõhöz rögzültek az emberek, a cégek! Miért van az, hogy nálunk az innovatiív gondolkodást – tisztelet a kivételnek – a cégek, fõként a nagyok nem támogatják. Miért? Miért van az, hogy nálunk nem lehet a tudást eladni, azt nem becsülik meg! Ezen upgrade tervezése során is elhangzott, a szoftvert természetesen kifizetjük, de az is, hogy a “felesleges tervezési, dokumentálási dolgokkal ne húzzátok az idõt, azt nem fizetjük!”.

Merre is megyünk? Miért is csodálkozunk, hogy nem fejlõdünk?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*