Akik használják a Microsoft CRM Online verzióját, azoknál most zajlik annak frissítése a CRM 2016-s verziójára. 
Bár a rendszer a változások elvégzését követően a bejegyzett rendszergazdák számára kiküldött tájékoztató levélben megküldi mik is az újdonságok, ezt a felhasználók nem mindig kapják meg (kerül továbbküldésre). 

Az e-mailek nyomon követése bárhonnan az új CRM App for Outlook alkalmazással

A Microsoft Dynamics CRM alkalmazás Outlookhoz egyszerű e-mail-követési alkalmazás, amely a Microsoft Dynamics CRM környezetfüggő adatait közvetlenül saját Outlook Beérkező mappájában jeleníti meg.

A Dynamics CRM alkalmazás Outlookhoz alkalmazást az alábbiakkal használhatja:

  • Outlook az interneten (az Office 365 része) számítógépről vagy okostelefonról
  • A Outlook asztali számítógépes alkalmazás
  • Mac Microsoft Outlook

Kövesse nyomon a bejövő vagy kimenő e-maileket, adjon hozzá kapcsolattartókat e-mail üzenetekből, vagy hozzon létre CRM rekordokat. Emellett egy e-mail üzenetet új vagy lézető CRM rekordhoz is nyomon követhet.

További információ: CRM alkalmazás az Outlook felhasználói kézikönyvhöz

Előre formázott Excel-sablonok használata, amellyel közvetlenül a CRM rendszerből hozhat létre Excel-dokumentumokat

Ha gyakran kell ugyanazokat a Microsoft Office Excel-dokumentumokat létrehoznia a CRM rendszerben, használjon Excel-sablonokat a dokumentumok létrehozásának felgyorsításához. Az előre formázott sablon segítségével például nyomon követheti az értékesítést és a projekt cash flow-t (folyamatelemzés), illetve értékesítési előrejelzést hozhat létre. Miután a rendszergazda feltöltött egy sablont, megoszthatja azt a csoporttagokkal.

Az Excel-sablonokat munkafolyamatba is beépítheti. Például létrehozhat egy elemzést, amely minden reggel lefut, majd a rendszer automatikusan elküldi az e-mailen.

A Word-sablonok segítségével gyorsan létrehozhat olyan dokumentumokat, amelyek a szervezete számára fontosak

A szabványosított dokumentumok az üzletkötés folyamata során végig fontos szerepet játszanak – az ajánlatoktól kezdve a szerződéseken át a megrendelésekig és számlákig. Ezentúl automatikusan is létrehozhat szabványosított dokumentumokat a CRM adataiból a Microsoft Office Word sablonok használatával. Használjon Word-sablonokat a termelékenység növelése, az emberi hibák lehetőségének csökkentése és az egész vállalatra kiterjedő következetes kommunikáció biztosítása érdekében.

Személyes dokumentumok tárolása és kezelése a OneDrive Vállalati verzióban, közvetlenül a CRM-ből

Mostantól a megfelelő tárolási lehetőséget használhatja egy adott szituáció esetén. Például tárolja a személyes dokumentumok az új OneDrive Vállalati verzió lehetőség használatával. Az együttműködési tároláshoz használja az Office 365-csoportok rendszert (ezt a Microsoft Dynamics CRM Online 2015 1. frissítés alkalmazásban vezettük be), illetve azokhoz a dokumentumokhoz, amelyek szélesebb körben (vagy a teljes vállalatban) szeretne közzétenni, használja a Microsoft SharePoint alkalmazást.

További információ: A OneDrive Vállalati verzió alkalmazása személyes dokumentumok kezeléséhez

A CRM megtalálja Önnek a népszerű dokumentumokat (csak CRM Online használata esetén)

Szerezze be aktuális munkájához a leginkább hozzáillő tartalmakat, és azokat a tartalmakat, amelyek a legnépszerűbbek az Ön környezetében. Adja hozzá irányítópultjaihoz a Office Delve alkalmazást, és keressen automatikusan a dokumentumok között, majd találja meg azt a dokumentumot, amely segítségére lesz az értékesítés lezárásához.

SharePoint-dokumentumok megtekintése a CRM telefonokhoz és táblagépekhez kifejlesztett verziójában

Ha a szervezete SharePoint-integrációban működik a CRM alkalmazással, most megnyithatja a SharePoint-dokumentumokat a mobilalkalmazásokból.

Adatok exportálása az Excel programba a CRM telefonokhoz és táblagépekhez kifejlesztett verziójából

Mostantól az adatokat az Excel programba exportálhatja a mobilalkalmazásokból. Miután a kívánt adatokat exportálta, azokat megnyithatja az Excel alkalmazásban egy mobileszközön.

Egy oldalhivatkozás küldése e-mailben a CRM telefonokhoz és táblagépekhez létrehozott verziójában

Szeretné megosztani egy ügyfél adatait egy munkatársával útközben? Küldjön el e-mailben egy oldalhivatkozást.

A mobilalkalmazások már támogatják a Windows 10 és iOS 9 rendszereket

Ezek a mobilalkalmazások már kompatibilisek a Windows 10 és az iOS 9 rendszerekkel az Apple iPhone és az iPad eszközökön.

Az interaktív szolgáltatásközpont új irányítópultjai és űrlapjai, amelyek segítenek a munkateher beosztásában

A CRM 2016 egy új interaktív szolgáltatásközpontot tartalmaz, teljesen újratervezett irányítópultokkal és űrlapokkal, amelyek segítenek a feladatok rangsorolásában, és a legsürgősebb feladatok elvégzésében. Az Interaktív diagramok vizuális pillanatképet biztosítanak a munkaelemekhez kapcsolódó legfontosabb mutatókról, és vizuális szűrőkként is funkcionálnak. További szűrési szintet adhat meg a globális szűrők használatával. Végrehajthat műveleteket (például egy eset újbóli hozzárendelése) közvetlenül az irányítópultról is.

Fontos
Az interaktív szolgáltatás e kiadását az ügyfélszolgálati forgatókönyvekhez és a használati esetekhez optimalizáltuk. Mivel ez az első kiadás, nem minden ügyfélszolgálati forgatókönyvet tartalmaz.

Az új interaktív szolgáltatási központtal úgy tarthatja fenn a kontextust, hogy közben foglalkozik az ügyfélproblémákkal is. Például ha az alábbi szakaszokat használja az Eset űrlapjának Összefoglalólapján, gyorsan megtalálhatja a szükséges információkat:

  • Általános információ szakasz. Egy gyors összegzés a vevő és az eset kapcsolatfelvételi adatairól, például e-mail címek és telefonszámok.
  • Ütemterv szakasz. Minden, a bejegyzéshez kapcsolódó tevékenység és művelet végrehajtása a tevékenységgel kapcsolatban.
  • Kapcsolódó szakasz. Bejegyzések keresése a tudásbázisban (KB). A keresési tábla megjeleníti az eset címe alapján javasolt KB-cikkeket. Ennek a szakasznak a segítségével gyorsan megkeresheti és megnyithatja a kapcsolódó eseteket. A kapcsolódó bejegyzés egy új szakaszban nyílik meg, így nem veszíti el azt a kontextust, amelyen éppen dolgozik.

Amikor egy adott szakaszt kiválaszt a folyamatsávon, a fázis előugró ablakban nyílik meg. Megadhatja a fázishoz szükséges adatokat, majd ha rákattint a Következő fázis gombra, rátérhet a következőre.

Ha Ön rendszergazda, az interaktív szolgáltatásközpont irányítópultjait és űrlapjait testreszabhatja, vagy létrehozhat irányítópultokat és űrlapokat. További információ: Felhasználói utasítások az új interaktív szolgáltatási központhoz

A tartalmas tudásbáziscikkekkel csökkentheti az esetek híváskezelésével töltött időt

Az új interaktív szolgáltatásközponttal az ügyfelek visszajelzéseit és problémáit hasznos tudáscikkekké változtathatja, beágyazott videókkal, képekkel, és számos más funkcióval. A Rich Text szerkesztő olyan általános szófeldolgozó funkciókat biztosít, mint a speciális stílusok, az összekapcsolás, a másolás a Word programból, a keresés és a csere, illetve táblázatok használata.

A felülvizsgálat és a jóváhagyás folyamatával ellenőrizze, hogy a cikkek pontosak, és a verziók segítségével kövesse nyomon a módosításokat. Dolgozhat akár több verzión egyszerre, miközben az aktuálisan elfogadott tartalom továbbra is közzétéve marad. Ha kész, a csoport által jóváhagyott tartalmat elérhetővé teheti az összes CRM-felhasználó számára.

A tudásbázisalapú keresési elemet bármely entitáshoz hozzáadhatja, és ezzel hozzáférést adhat az értékesítési munkatársaknak, a fiókkezelőknek és az ügyfélszolgálati munkatársaknak a termékadatokat, értékesítési tanácsadói dokumentumokat, a GYIK kérdéseket, a problémamegoldási lépéseket és a megoldásokat tartalmazó egyetlen közös forráshoz. Ha a tudást megosztja az ügyfelekkel, azt automatikusan rögzíti a rendszer, így azonnal láthatja a legfontosabb tartalmat.

További információ: Felhasználói utasítások az új interaktív szolgáltatási központhoz

A szolgáltatásszint-szerződések (SLA-k) engedélyezése igény szerint

A szolgáltatásiszint-szerződések új fejlesztéseivel manuálisan tudja az SLA-kat az esetbejegyzésekhez alkalmazni. Az SLA-kat automatikusan is alkalmazhatja azokra az esetekre, amelyek alapja az üzleti logika (munkafolyamatok vagy beépülő modulok segítségével).

Például ha az ügyfelek földrajzilag eltérő helyeken vannak, több SLA-val is rendelkezhet különböző nyitvatartási időkkel és munkaszüneti napokkal. Állítsa be úgy az üzleti logikát, hogy az SLA-kat az esetbejegyzésekhez a rendszer az ügyfelek régiójától függően alkalmazza, és biztosítsa, hogy az SLA az időt az adott régiónak megfelelően számolja ki.

További információ: A szolgáltatásszint-szerződések (SLA) definiálása

A CRM Online 2015 1. frissítésének funkciói most már a CRM 2016 (helyszíni) verzióira is vonatkoznak

A CRM 2016 helyszíni verziója az alábbi CRM Online 2015 1. frissítés funkciókat tartalmazza.

Könnyen eligazodhat és gyorsan megtalálhatja a keresett információt!

Az új navigációs sávval könnyebben és gyorsabban találhatja a keresett információt. Ha a főmenüre kattint a navigációs sávban, a korábbinál kevesebb görgetéssel és kattintással érheti el munkaterületeit, rekordjait vagy egyéb elemeit.

 Rövid videobemutató (kevesebb mint 1 perc) az új navigációról

 

Használja a Nemrég megtekintett elemek gombot  az új navigációs sávon, hogy visszajusson a legutóbb megtekintett és rögzített elemekhez. Ezzel a globális eszközzel, hozzáférhet a nemrég megtekintett rekordokhoz, nézetekhez és még az irányítópultokhoz is. Az állandóan használt elemeket a lista elejére hozhatja, ha rögzíti őket.

Ha egy összetett űrlapon dolgozik rengeteg mezővel, az új űrlapnavigációs legördülőlistával könnyen megszerezheti a szükséges adatokat. Kattintson az űrlapcím melletti legördülőlistára, és válassza ki azt a szakaszt az űrlapon, amelyre oda szeretne ugrani.

Embléma hozzáadása vagy színséma módosítása a témák használatával

Hozzon létre egy egységes megjelenést minden alkalmazásában a témák segítségével. Például a vállalati embléma hozzáadása vagy módosíthatja az entitások vagy a hivatkozások alapértelmezett színét. Tekintse meg az egyéni téma előnézetét, majd tegye közzé azt az egész csapat számára, amikor kész. Nincs szükség kódra! Egyedi téma létrehozásához CRM rendszergazdai szerep szükséges.

Kövesse nyomon automatikusan az Exchange e-mail tevékenységeit mappák nyomon követésével

A Microsoft Dynamics CRM Online 2015 1. frissítés új és intuitív módot kínál az Exchange bejövő e-mail tevékenységeinek nyomon követéséhez. Beállíthat egy nyomon követési mappát – bármelyik Exchange mappát használhatja a Beérkezett üzeneteknél – majd a mappába áthúzhat egy bejövő e-mail üzenetet annak nyomon követéséhez. Egy nyomon követett mappát hozzátársíthat egy adott bejegyzéshez, például partnerhez vagy lehetőséghez, így minden alkalommal, amikor áthelyez egy üzenetet abba a mappába, az automatikusan kapcsolódni fog az adott rekordot.

A nyomon követett mappák az Exchange Beérkezett üzenetekre vonatkozó szabályait alkalmazzák, amelyek segítségével könnyen kezelheti és nyomon követheti a bejövő e-mail üzeneteket. Például beállíthat egy beérkező üzenetekre vonatkozó Exchange szabályt, amely automatikusan továbbít egy Contoso kapcsolattartótól érkező üzenetet egy nyomon követett Contoso mappába, amely egy adott lehetőséghez van társítva. A nyomon követett mappák minden olyan eszközön alkalmazhatók, amelyek támogatják az Exchange alkalmazást, így az e-mail üzenetek nyomon követhetők a virtuális eszközökön.

A nyomon követett mappák használatához a szervezetnek a kiszolgálóoldali szinkronizálást kell használnia e-mail szinkronizálási módszerként. A nyomon követett mappákat a rendszergazdának is engedélyeznie kell.

 Egy rövid videó (2:37) megtekintése az Exchange mappaszintű követéséről

További információ:

 

Teljesen áttervezett Excel programba történő exportálás

Az Excel programba történő exportálási folyamatot teljesen átterveztük, így sokkal egyszerűbben alkalmazható. A webes ügyfélprogramból vagy a Dynamics CRM for Outlook rendszerből egyetlen kattintással exportálhatja az adatokat egy Excel-dokumentumként, amely később bárhol megnyitható, beleértve az Excel (2007 vagy újabb verzió) asztali változatát, a Excel Online alkalmazást és egyéb Excel kliensprogramokat. Exportáláskor minden formázás megmarad, így elvégezheti a számításokat a Excel programban, majd újra importálhatja az adatokat a CRM rendszerbe. Egyszerre legfeljebb 100 000 rekordot exportálhat (az előző korlát 10 000 volt).

További információ: Adatok exportálása Excelbe

 

Ugyanazt a mobil felhasználói élményt kapja akár okostelefont, akár táblagépet használ

A CRM telefonokhoz alkalmazás mostantól ugyanazt a folyamat-központú felhasználói élményt biztosítja, mint a CRM tabletekhez alkalmazás. Gondozza érdeklődőit és lehetőségeit az értékesítési folyamat során az új intuitív kezelőfelülettel. Ha rendelkezik Windows Phone okostelefonnal, használja a Cortana szóbeli parancsait a CRM adatainak eléréséhez kezeinek használata nélkül. További információ: CRM telefonokhoz és táblagépekhez – Felhasználói kézikönyv

 Rövid videó megtekintése (5:02) az új, telefonokhoz készült CRM alkalmazásról

 

A CRM telefonokhoz alkalmazás korábbi verziója továbbra is elérhető az online áruházakban, de mostantól CRM telefonokhoz néven.

Mobil adatok védelme a Microsoft Dynamics CRM for Good segítségével

A Microsoft Dynamics CRM Good-környezetekhez alkalmazás együttműködik a Good Technology mobil biztonsági platformmal CRM-adatai védelme érdekében, még akkor is, ha elveszíti vagy ott hagyja valahol a táblagépét. Például, ha a táblagépét egy taxiban hagyja, és nem sikerül azonnal visszaszereznie, a CRM adatokat Good titkosítás védi. Ha el is veszti a táblagépét, rendszergazdája képes távolról eltávolítani a CRM for Good adatokat a táblagépéről. További információ: Mobil adatok védelme a Microsoft Dynamics CRM for Good segítségével

 

Ügyfélszolgálat felgyorsítása alapértelmezett jogosultságokkal

Az ügyfélszolgálati munkatársak jogosultságokat használnak, hogy ellenőrizzék milyen típusú támogatásra jogosult egy adott ügyfél, és így a megfelelő szintű támogatást biztosítsák. Mostantól a szolgáltatásmenedzserek vagy rendszergazdák beállíthatnak egy jogosultságot alapértelmezett jogosultságként egy ügyfélhez. Amikor egy munkatárs létrehoz egy esetet, az alapértelmezett jogosultság automatikusan társul az esethez, időt takarítva meg a munkatársnak.

Olyan esetekben, ahol a szolgáltató szervezetek nem szeretnék a jogosultság szerinti szolgáltatási egységeket levonni (hibás rész lett telepítve, például), a szolgálati munkatárs visszatérítheti a jogosultság szerinti szolgáltatási egységeket, hogy az ügyfél számlája ne legyen megterhelve.

 

Bejövő tevékenységekből származó CRM-bejegyzések létrehozására, frissítésére vonatkozó szabályok definiálása

A korábbi verzióiban a Microsoft Dynamics CRM a szolgáltatásmenedzserek beállíthattak szabályokat esetek automatikus létrehozásához bejövő e-mailekből vagy közösségi csatornákból. Mostantól az értékesítési, marketing- és szolgáltatási csoportok ugyanezekkel a szabályokkal automatikusan hozhatnak létre vagy frissíthetnek rekordokat bármilyen bejövő tevékenységből például, egy e-mail, közösségi vagy egyedi tevékenység.

A CRM Online 2016 újdonságait az alábbi linken tekinthetjük meg: https://www.microsoft.com/hu-hu/dynamics/crm-customer-center/what-s-new.aspx

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*