Van egy mondás, amely így szól: "A történelem ismétli önmagát”. Bár történelemről nem beszélhetünk, de én is így jártam, és 2 év kihagyással visszakeveredtem a CA Service Desk köré. A változatosság kedvéért, most akasztják a hóhért, azaz elsősorban cégünknél fogjuk várhatóan a terméket használni. E tényből és előéletemből adódóan az első körös implementációt magunk végezzük, de ezt követően a fő hangsúly a használatra fog vonatkozni (várhatóan). E tényből adódóan ismét nekiültem és végignéztem mi is változott az elmúlt két évben a termékben, annak bevezetésében és végül használatában.

Eddigi életemben – bár mindig is használtuk a terméket – soha nem a felhasználáson volt a hangsúly, hanem az implementáción és a betanításon. Ezt követően az ügyfeleket szép fokozatosan magukra hagytuk és már csak a kérdések a problémák esetében találkoztunk a termékkel. Nos ez most várhatóan nem így lesz, a mindennapok öröme és bánata is az életem része lesz.

A CA a Service Desk termékkel most az r12.5-nél jár, úgyhogy e termékhez nyúltam (régebbit nem sok értelme lenne nem ?). Két év kihagyás után az ember elsőre – CA esetén ez eddig is nagyon ajánlott volt – a RELASE NOTES-vel kezd. Nos ez mára önálló könyvé, 144 oldalas kis PDF-é nőtte ki magát. A leírás alapján rájöttem, hogy a termék számos ponton igencsak fejlődött, a kb 3 évvel ezelőtti fejlesztői egyeztetésen Londonban ígértek mentén ment tovább a gyár, illetve számos ott felvetett, vagy akkor már Wish List-en lévő kérés meghallgatásra talált. Nem mennék bele a 144 oldal részletes taglalásába, de röviden felsorolnám azokat a pontokat, amelyek már az olvasás pillanatában megérintettek, és rájuk ezt követően több figyelmet fordítottam:

 • Kiterjesztett Multi-tenancy megvalósítás
 • E-mail kezelés (küldés, fogadás) továbbfejlesztése
 • Állapot váltás szabályozása
 • Automatikus feladat lezárás
 • Felhasználói interfész és az adminisztrációs felület, szolgáltatások továbbfejlesztése
 • CA IT PAM
 • Tudásbázis Management változásai, további integrációja a termékkel
 • CMDB fejlődése

     

    Az eddigi ismereteim birtokában és a fentiek alapján már feltételeztem, hogy igencsak sokat fejlődött a termék, de azt amit a későbbiekben találtam azt ekkor még csak nem is feltételeztem.

    Az első telepítést és a Tenant szolgáltatás engedélyezését követően elkezdtem a termék részletes felderítését, de ezek mindegyike már egy-egy önálló post-ot érdemel.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    *