Mindennap kérdezik ügyfelek, érdeklõdõk merre induljanak neki az „új technológiáknak”? Érdekes a kérdés, mert ezek a kérdések általában arra vonatkoznak, hogy a – szerintem – régi VS6-ról miképp lehet a leginkább fájdalommentesen áttérni az új VS2005-re?

Mindig nehéz a válasz, mert elbeszélgetve velük kiderülnek az egyedi turpisságok, a kerülõ megoldások, amikkel már elõre láthatóan nem bírnak a migrációs tool-ok. Sajnos majd mindenki azt keresi, hogy miképp lehet semmi tanulással, semmi plusz munkával az új rendszereket tökéletesen használó programot csinálni a régibõl.

Ezekre a kérdésekre általában mindig ugyanaz a válasz: „az új technológiák és szolgáltatások használatához az új eszközöket használni, hisz ezeken keresztül érhetõ el egyszerûen és gyorsan ezek a lehetõségek”. Természetesen tudom, hogy ez nem egyszerû, mert sajnos még ma is jelentõs mennyiség kérdez vissza arra „honnan is tudnám?”. Ezeknek az embereknek mindig ugyanazokat a könyveket szoktam ajánlani, mint kiindulási lehetõség:

Az Interneten azonban számos további ponton lehet segítséget kapni, ezek között szinte kötelezõ a mára már ingyenesen elérhetõ MSDN Library használata. Ugyanígy fontos információforrást jelent a Microsoft MSDN portál, természetesen ez angolul. Amennyiben valakinek az olvasás nem elég és kérdezni is akar, annak a www.developer.hu címen elérhetõ fejlesztõi portál áll rendelkezésére.

A fontos és érdekes linkeket folyamatosan gyûjtöm amit a linkgyûjtemény oldalon publikálok (persze tudom a közösségi címtárak elõnyeit, de egyenlõre még nem tudtam azokat igazán megszeretni).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*