Sokszor van szükség arra, hogy a Service Desk-en dolgozó munkatársak a bejövõ hívás során – amennyiben erre mód és lehetõség nyílik – már a hívás fogadásakor szépen a kezükben legyen a hívóval kapcsolatos valamennyi információ.

A most elkészített megoldásban a rendszer a telefonközpont CTI felületével kommunikál. A megoldás a következõképpen mûködik:

1. Bejelentkezés

A rendszer használatához elsõ lépésben jeleznünk kell a telefonközpontnak, hogy készen állunk a hívások fogadására. Ennek érdekében az alkalmazást el kell indítani és meg kell nyomni a bejelentkezés gombot. Természetesen a program képes arra, hogy az adott felhasználó bejelentkezését követõen a programot elindítva, automatikusan bejelentkezzen a központhoz.

2. Hívás fogadása

Amennyiben a telefonunkra hívást kapcsol ki a telefonközpont, akkor azt a hívással egyidejûleg a CTI illesztõn keresztül, az ezt kérõ felhasználók számára is kijelzi. Az alkalmazás fogadja a hívás jelzését, feldolgozza a szükséges adatokat és megjeleníti a hívás információit.

Amennyiben a Service Desk munkatárs elõ kívánja keresni a hívóval kapcsolatos adatokat, rákattint a hívásjelzés buborékára, és a rendszer automatikusan megjeleníti a Service Desk adatböngészõ felületét. A továbbiakban már ezen a felületen keresztül lehet a szükséges feladatokat elvégezni.

Fontos!
A megoldás jelen felépítése során elvárja az automatikus bejelentkezés mûködését!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*