Fejlesztéseim egy része – főként a furmányos bonyolultabb programozási feladatok – Win7 alapon kerülnek fejlesztésre, majd publikálom a szükséges elemeket. Ma nem így történt, és kivételesen a gépemen összeállított egész site-t kitoltam az éles Linux gépre.

A szükséges DB létrehozás után minden ment is szépen, de nem tudtam komponenseket felvenni, mert létrehozási hibával elhajtott a rendszer…

JFolder::create: Could not create directory

Warning! Failed to move file.

Első lépésben az 1.5 és 1.6 alól ismert megoldással próbálkoztam, de nem ez volt a gond. Másodikra nézegettem milyen könyvtárakat akar használni és ekkor jutottam nagy (?) felfedezésre – bár gondolhattam volna rá – mégsem módosítottam a rendszer által használt TMP és LOG könyvtárak útvonalát.

Elsőre megadtam a valós útvonalat, de ez sajnos nem segített. Sebaj gondoltam és és megadtam relatív címzéssel, s lássatok csodát, elindult! Mindezek alapján a megoldás, hogy a Webhely / Globális konfigurációban módosítani kell a

  • Rendszer / Naplózási mappa elérési útját – ./log
  • Kiszolgáló / Ideiglenes mappa elérési útja – ./tmp

Ha valaki jobban szeret editorokkal dolgozni, akkor a configuration.php-ban a bejegyzéseket a következők szerint kell módosítani:

  • $log_path = ‘./log’;
  • $tmp_path = ‘./tmp’;

Ezt követően a dolog végre úgy működik ahogy kell és minden mehet a megszokások szerint!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*