Amikor az ember egy alkalmazást készít egy – egy platformra ajánlatos annak a design szabályait alkalmaznia. Ajánlatos, mert a felhasználók ehhez vannak szokva (szoktatva), és szokásjog alapon ezt várják. Különösen fontos ez, ha az ember Windows 8 alá a nyilvános App Store –ba készíti alkalmazásait. Ebben az esetben a Microsoft az ellenőrzés során ezekre is figyel, és bizony ilyen hibák miatt is lehet visszautasításokat gyűjteni.

Ha az ember már a design kialakításánál tart akkor nagy segítség lehet számára, ha minden erőforrásról tud. Nos bár a Microsoft általában ellátja a fejlesztőket információval, azért ezek nem átlátható formában vannak publikálva (mai napig nem értem, hogy miért tekintik áttekinthető formának a számos portál és blogok olvasásának egyvelegét, de már nem akarom megérteni).

A design dokumentációkat olvasva, keresve több olyan területtel is találkozhatunk, melyek nem kerültek dokumentálásra, vagy a dokumentáció hiányos. Ennek elhárítására próbál meg lépéseket tenni a Resources for Windows 8 development oldal.

Számos apróságnak tűnő az alkalmazások kinézetét befolyásoló beállítást, definíciót összegyűjtöttek, melyeket érdemes használni, alkalmazni vagy legalább ismerni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*