vs2013previewA most megjelent előzetes verziókból engem – gondolom sokakkal szemben – a Visual Studio új változata érdekelt leginkább. Letölteni már az első nap letöltöttem, de egyéb okok miatt csak most tudtam telepíteni.

Akinek nincs meg a telepítő, az letöltheti a http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/2013-downloads címről.
Innen mindenki a számára érdekes verziót töltheti le, én az Ultimate verziót töltöttem le (az Ultimate verzió tartalmazza a Blend-et is).

A telepítéshez az előre letölthető teljes ISO állományt használtam. Erről a telepítés meglepően gyorsan és külön probléma nélkül telepítésre került. A telepítés után a rendszer kért egy újraindítást.

vs2013preview_startAz első indítás során a rendszer számos szokott és pár újdonsült kérdést is feltesz.

Első lépésben a rendszer kéri, hogy Live ID-vel jelentkezzünk be. A továbbiakban a beállításaink a fiókhoz kapcsolódva tárolva lesznek a felhőben is, azaz az egyéni beállításaink a többi helyre velünk jönnek majd (még nem teszteltem, de erre kíváncsi vagyok, milyen mélységű az integráció, pl. Add-On-k esetén a rendszer az egyes profilok között a szükséges telepítéseket elvégzi-e).

Természetesen itt is előkerül a már jól ismert kérdés, milyen billentyűzet kiosztást akarunk használni. A továbbiakban még meg kell adni, milyen színsémával akarunk dolgozni.

A továbbiakban pár perc türelmet kér a rendszer és nézhetjük az új homokórát.

 

Ennek végén megjelenik az újdonsült telepítésünk végeredménye:

 

VsUltimatePreview

Bár ez a változat már ragaszkodik a nethez számos lépésnél, azért az első indítások során ajánlott a helyi súgórendszert a saját igényeink szerint beállítani és a szükséges modulokat letölteni.

helpviewer

Ezt követően már kezdődhet is a munka…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*