A SimpleCaddy egy gyorsan és egyszerűen üzembe állítható webáruház, mely elsősorban a kevésszámú termék kezelésére, és megrendelésük kezelésének weboldalba ágyazására szolgál. A komponens természetesen nem tud annyi kifinomult szolgáltatást mind a VirtualMart, de nincs is úgy elbonyolítva, és – véleményem szerint – az alap megrendelés kezelést sokkal egyszerűbben megvalósíthatjuk általa.

A komponens fejlesztői oldala a www.atlanticointeligence.net címen elérhető, s hozzá a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete régebben még nyelvi kiegészítését is készített. A terméket a fejlesztő folyamatosan kiegészíti és további funkciókkal látja el, így a jelenleg érvényes verzióhoz a magyar nyelvi kiegészítés már nem sokat ér…

A terméket részletesen megvizsgálva megállapíthatjuk, hogy számos korszerű webáruházi szolgáltatással bír:

 • Terméktörzs kezelés (alap, egyszintű kategória kezeléssel)
 • Termékenként megadható kiegészítő paraméter (csak egy paraméter, de tetszőleges számú választékkal)
 • Kedvezmény utalvány használatát, felhasználásuk adminisztratív követését
 • Szállítási mód kezelés
 • Nyelvi verziók kezelése
 • Rendelés rögzítéskor előre konfigurálható plusz információ bekérés
 • Megrendelések adminisztratív nyilvántartását, állapotuk követését

Sajnos a legutóbbi verzió kiadása nyelvi implementáció oldaláról számos hiányosságot is tartalmazott, valamint – véleményem szerint – a felhasználói felületéből egy-két apró de a végfelhasználók számára fontos dolog is kimaradt, ami az implementációt nagyban nehezítette.

Mindezen problémák megoldására az alábbiakban közkincsé teszem az általam elvégzett kiegészítésekkel tűzdelt változatot, annak használatához szükséges nyelvi fájlokat.

Download SimpleCaddy v1.72 Extended by Retikanya

Javítások listája

2010-08-18

 1. Language file-ok javítása (Magyar és Angol egyaránt)
  Letöltés innen

2010-04-04

 1. Language frissítés magyarra
 2. Hiányzó nyelvi fájl bejegyzések létrehozása (Utalvány és a Szállítási módok mentén)
 3. Kódból a bennmaradt STRING-ek kiemelése nyelvi fájlba
 4. Dátum és idő formátum beállítási felületről való átvétele mindenütt (FRONTEND és BACKEND) – nem volt sajnos teljeskörű
 5. A Kosár és a Rendelés véglegesítés működésének javítása, h1 tag bevezetése a "levegőben megjelenő" szövegek előtt

2010-04-05

 1. Custom field kezelés kiterjesztése (mezőnév megjelenítés) a Megrendelés részletekre
 2. Adminisztrációs felületen a Megrendelés lista megjelenésénél a dátum formátum és az email mező megjelenítésének javítása

2010-04-06

 1. Termék értékenek 1.000.000,- feletti hibás kezelésének javítása

 

Megoldásra váró problémák, igények:

 1. Custom mező megjelenítése során a beállított Dátum mező formátum kezelése — még nincs meg
 2. A Szállítási mód felajánlás a vásárlási érték szerint szűrésre kerül — még nincs meg
   
   

Felhasználó leírás

A SimpleCaddy felhasználói leírását az alábbi alfejezetekre bontva mutatnám be:

10 hozzászólás

 1. Pingback: Rétikánya blogja » SimpleCaddy webáruház megoldás Joomla! CMS-hez

 2. Veress Zoltán

  … A SimpleCaddy felhasználói leírását az alábbi alfejezetekre bontva mutatnám be: …
  Hol található a leírás?
  Előre is köszönöm!

 3. Heló!
  A SimpleCaddy a visszaigazoló e-mail újbóli elküldése után, a levélben az Egységár-at Egyégár-nak írja, a Szállítási mód helyett SC_SHIPPING_REGION-t, a Szállítási költség helyett pedig SC_SHIPPING_COST-tot ír. Mi lehet a probléma? Tudsz ebben segíteni?

 4. A probléma ismert számomra, a programozó a kódban hivatkozik olyan STRING tábla részekre amik az eredeti angolban nincsenek meg.
  A probléma megoldása érdekében belinkelem az általam javított ENGLISH és HUNGARIAN táblát, használd egészséggel.

 5. Szia!
  Egy problémával szeretnék hozzád fordulni, mert látom, Te nagyon otthon vagy a Simplecaddy témában, és már csak Benned bízom, hogy tudsz segíteni.
  A történet ott kezdődik, hogy amikor elkezdtem ilyen alkalmazást keresni a joomlához, a caddy egy régebbi verzióját találtam meg elsőre. Gyorsan föltettem, kipróbáltam, gondoltam ez tökéletesen meg is felel nekem, de közben láttam, hogy a joomla1-hez való, ezért elkezdtem újabb verziót keresni. (mint kezdő joomlás ezt nem vágtam, csak most látom, milyen bamba voltam:) Valójában így is találtam el Hozzád.
  A probléma itt kezdődött. A régi verziót kipróbálva vettem fel 1-2 terméket, amikor kipróbáltam. Amikor az újat feltettem, ezt a terméket ez is látta, de új terméket nem tudok felvinni. Megnyitom, felviszem az adatokat, mentés, de nem jelenik meg semmi a listán (és sehol máshol). A régivel felvitt termékeket pedig az új persze nem kezeli. Addig jó, hogy a kódot beillesztem a cikkbe, kint van a kosár gomb, be is lehet tenni a kosárba, de ha a megrendelésre kattintok, akkor hibát ír: a postázási funkció nem inicializálható. természetesen nem küld e-mailt, nem jelenik meg a rendeléseken belül, szóval semmi nem történik a hibán kívül.
  Bár kezdő vagyok a témában, én azt gondolom, hogy a probléma a régi caddyvel felvitt termékekből adódik. (persze azt próbáltam, hogy a listát töröltem, de semmit nem jelent) Viszont ugye az újjal nem tudok újakat felvinni.
  Azt szeretném megtudni Tőled, hogy az ftp-n hol kellene keresnem, hogy hol tárolja ezeket az infókat, hogy “gyökerestől kiirthassam” a régi caddyt. Én ebben remélem a megoldást, de ha Te mást gondolsz, nagyon hálás lennék, ha segítenél.
  Előre is köszönöm.
  Üdv
  Judit

 6. Szia!
  Köszönöm szépen, hogy ilyen gyorsan segítettél.
  A tanácsod bevált, hozzáfértem-töröltem-minden kiválóan működik.
  Mégegyszer nagyon köszönöm!
  Üdv
  Judit

 7. Szia retikanya….

  Zavarnálak egy problémámmal.
  Felraktam az egyik lapomra a simplecaddy 1.6-ot. Azután rájöttem van az 1.72 is. az ráküldtem gondoltam majd felülírja a régit. Hát nem. Levettem amit tudtam, de nem működik. Az egyik mod mindenáron fent marad a régiből, és nem tudom levenni. Az egyik weblapunkon csak 6-10 terméket forgalmazunk, és ez egy jó megoldás lenne nekünk. Meg tudnád írni hogyan lehet véglegesen az 1.6-os Caddy-t eltávolítani?
  Jelenlefg hiába rakom fel az 1.72-est, amikor új árut próbálok a rendszerbe felvinni, mentés után az admin lapon sem jelenik meg az áruk között az újonan deklarált áru.

  Köszönettel…Statik….

 8. Szia!

  A probléma megoldása egyszerű is meg nem is. A legkönnyebben úgy tudod a dolgot megoldani, ha első lépésben minden SimpleCaddy elemet (Componens, Plugin, Modul) eltávolítasz, majd ellenőrzöd ezek megszűnését a fájlrendszerben is. (az elemek az administrator/components/com_caddy, a components/com_caddy, modules/mod_simplecaddy, plugins/content/simplecaddy.*). Ezután az adatbázisból minden jos_sc_ kezdetű táblát törölni kell.
  Nos ha ezzel megvagy akkor kezdheted előröl már az 1.72-t telepíteni.
  Kb. Ennyi.

  RT

 9. Szia retikanya,
  most találtam rá az oldaladra és ezúton is szeretném kifejezni örömömet, hogy valaki felkarolta ezt a – szerintem 😉 – remek komponenst és készített hozzá egy nagyon jó magyarítást.
  A következő problémám merült fel:
  Hosszasan böngészve az atlanticintelligence.net fórumot ráakadtam egy leírásra (http://atlanticintelligence.net/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=13&id=6785&Itemid=127) amelyben az admin oldalon a “termék név” mezőt úgy lehet megváltoztatni, hogy be lehessen illeszteni html kódot, így a mezőben képet is meg lehet jeleníteni. Ez az admin oldalon működik is, megjelenik a kép/link, de a front olalon nem jeleníti meg és a terméknév mezőnél csak “- -” ennyi látható.
  Tudnál ebben segíteni vagy lenne rá ötleted?
  Előre is köszönöm!
  Edma

 10. Szia!
  Egyetlen kérdéssel zavarnálak: a termékekhez nem találom, hol lehet képet beilleszteni..
  Van rá mód?

  Köszönöm a segítséget!

  Caps Look

 11. Szia!

  Gond nélkül használom a weboldalamon a SC-t. Sajnos a tárhelyszolgáltató frissíti a szervert, ezért váltanom kell a Joomla 1,5 ről 3.1-re. A kérdésem az lenne, hogy a Joomla 3.1-el is müxik a Simple Caddy?

  Előre is köszi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*