A SimpleCaddy telepítése Joomla!-nál megszokott módon, a Bővítmények / Telepítés menüpontból kezdeményezhető. Válasszuk ki a SimpleCaddy letöltött telepítőcsomagját és Nyomjuk meg a Fájl feltöltése & Telepítés gombot.

Setup1

A telepítés végén a rendszer a sikeres – vagy épp sikertelen – eredményről a megjelenő üzenetben tájékoztat.

 Setup2 

A telepítést követően már látszik Komponensek menüben a most telepített elem, de ez még “csak” a back-end rész, még telepítenünk kell a front-end elemeket is:

  • Első lépésben telepítsük a beépülő komponenst – plg_simplecaddy.zip – a fent leírt módon.
  • Második lépésben telepítsük a vásárlói kosarat megjelenítő modult – mod_simplecaddy.zip.
  • Harmadiknak meg telepítsük a rendszerhez készült magyarítást
    hu-HU.com_simplecaddy_formal v1.72ext.zip

Amennyiben a fenti komponensek valamelyikét nem telepítjük, akkor a SimpleCaddy Felügyeleti Konzolon hibaüzenet tájékoztat a hiányzó modulokról!

Fontos!

Ezt követően aktiválni kell a most telepített két komponenst, ellenkező esetben a felhasználói felületen nem fognak megjelenni a várt adatok.

Tapasztalatok a telepítés során:

  • A telepítés előtt az előző verziókat el kell távolítani, de az eltávolítás során csak a programkódok kerülnek eltávolításra, a SimpleCaddy adatbázis táblái, és adatai nem törlődnek
  • Amennyiben újratelepítjük a komponenst, akkor rendszer az adatbázisba minden alkalommal visszaállítja az alapértelmezett rendelési mezők listájából hiányzó elemeket. Amennyiben ezek nem szükségesek, akkor telepítés után ezeket törölni kell