Mint MS védelmi megoldásokkal foglalkozó implementátor, és mint üzemeltető igencsak kíváncsian vártam az új Exchange 2010 és a hozzá kapcsolódó Forefront megoldásokat bemutató előadást.

Az előadás 300-as skill-t kívánt, így bízhattunk benne, hogy valódi technikai tartalmat ad és nem marketing rizsát. Nem kellett csalódnunk.

Az előadás során bemutatták az új rendszereket, és azok összeállítását. A fő működésben nincs változás, de sok apró részlet jelentősen finomodott, javult. Az alap koncepció nem sokat változott

A teljeskörű megoldás felépítése az alábbiakra módosult – és itt sem a felépítésben volt a változás.

Ami nagyon fontos, a rendszer teljes egészében – végre – illeszkedik a teljes felügyeleti koncepcióhoz, annak felépítéséhez és megjelenéséhez. Ennek köszönhetően nem kell megint újabb felületeket megtanulni.

Jelentős a változás a belsőkben is, nagyon sok részt újraírtak és ezáltal létrejöttek a szükséges funkcionalitások, az elvárt performanciák…

Összességében valóban használható termék lett a levelezési védelem ezen módon,  és végre nem egy lassan 10 éves Sybari koncepció ment tovább, ami már teljesen elavultnak volt minősíthető.

 

Végül egy kellemes meglepetés, előadónk külön kiemelte, hogy a több vírusmotorból ha kézzel konfigurálunk akkor is érdemes az EU-n belül egyet legalább bekapcsolni, mert sokat segíthet – ez a VirusBuster volt. Gratulálok hozzá, úgy érzem a több éves munka lassan, de meghozza a várva várt elismerést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*