Nagy fejvakarást okozott ez a páros a napokban. Leírom mert még fogunk vele találkozni.

Telepítettük egy ügyfél számára a fenti konfigurációt. Miután az eszközt bekonfiguráltuk és elcsomagoltuk (az adott IP konfig telephelyünkön nem mûködõképes). Az eszközt kiszállítottuk és üzembehelyeztük. Ekkor jött a megdöbbenés, mert a szerver egyáltalán nem volt képes a többi szerveren mûködõ szolgáltatást elérni, miközben kézzel ellenõrizve a szolgáltatások rendben elérhetõek voltak.

Miután minden végignéztünk, jött a fejvakarás, majd a túrás a neten. Érdekes eredményre jutottunk.

If your network adaptors (NICs) support receive-side scaling (RSS), then in certain NAT scenarios ISA Server 2000, 2004 or 2006 Standard or Enterprise editions might not transfer packets from one NIC to the other after installation of Windows Server 2003 SP2.
To correct the issue you must disable RSS support ­­- follow the instructions in http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;927695.

Az itt leírt apróság egy mozdulattal megoldotta problémát és minden mûködött mintegy varázsütésre. A teljesség kedvéért azért iderakom a hivatkozott bejegyzés címét, hisz azon további “apróságok” találhatóak:

ISA Server and Windows Server 2003 Service Pack 2
http://blogs.technet.com/isablog/archive/2007/03/27/isa-server-and-windows-server-2003-service-pack-2.aspx

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*