Érdekes cikkre mutatott rá a hup.hu-n egy kolléga. Sam Ramji, a Microsoft nyílt forrású szoftverlaborjának igazgatója egy írásban foglalta össze a nyílt forrású fejlesztés, a nyílt forrású projektek fõbb erõsségeit és azt, hogy hogyan hatottak ezek az elvek a Windows Server 2008 fejlesztésére.

A kommenteket nézegetve megdöbbentõ volt látni, hogy még mindig mekkora elfogultsággal és bigottsággal nézik emberek az IT rendszereket. Míg a bejegyzés az alábbi érdekes két bekezdést tartalmazta:

Az igazgató – aki szerint ezek a dolgok mûködnek jól a nyílt forrású közösségben – példákat ír arra, hogy hogyan alkalmazták ezeket az elveket a Windows Server 2008 fejlesztése során. Bevallotta, hogy tanultak és folyamatosan tanulnak a nyílt forrású fejlesztési elvekbõl.

Sam Ramji elõadást fog tartani errõl San Francisco-ban az Open Source Business Conference rendezvényen, aholis a Linux Foundation részérõl Jim Zemlin fog beszélni arról, hogy “Mit tanulhat a nyílt forrás a Microsoft-tól és a proprietary világtól” címmel.

Addig magyar barátainakt nem ez, hanem a “lopnak tõlünk”, felhang kötötte le! Elképesztõ! Fel kéne már odáig nõni embereknek, hogy szinte semmi sem most kitalált dolog, hanem az eredeti “õs” számítástechnika megfelelõ adoptációja. Az egész LINUX-WINDOWS hitvita teljesen elképeszt újra és újra. Miért hiszi bárki, hogy az egyik jobb mint a másik? Nincs szent grál, csak egyik vagy másik feladatnak jobban megfelelõ, vagy kevésbé alkalmas rendszer. És itt már nem csak a bitszintû dolgokkal kéne foglalkozni!

Az eredeti cikk Port25 oldalán, a HUP.HU cikke – és bejegyzései – meg a hup oldalán olvasható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*