56 hozzászólás

 1. az lenne a kérdésem, hogy egy adott AD-ból hogyan tudom kinyerni az aktív userek listáját olyan csoportokba szerve, hogy ki melyik gou tagja. (member of).

  erre létezik valami export?

  igazából egy mátrix szerű excel tábla kellene nekem ebből.

  userek, member of.

 2. Szia retikanya,
  most találtam rá az oldaladra és ezúton is szeretném kifejezni örömömet, hogy valaki felkarolta ezt a – szerintem 😉 – remek komponenst és készített hozzá egy nagyon jó magyarítást.
  A következő problémám merült fel:
  Hosszasan böngészve az atlanticintelligence.net fórumot ráakadtam egy leírásra (http://atlanticintelligence.net/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=13&id=6785&Itemid=127) amelyben az admin oldalon a “termék név” mezőt úgy lehet megváltoztatni, hogy be lehessen illeszteni html kódot, így a mezőben képet is meg lehet jeleníteni. Ez az admin oldalon működik is, megjelenik a kép/link, de a front olalon nem jeleníti meg és a terméknév mezőnél csak “- -” ennyi látható.
  Tudnál ebben segíteni vagy lenne rá ötleted?
  Előre is köszönöm!
  Edma

 3. Hali!

  1. Létezik ennek a szoftvernek újabb verziója?
  2. Még KRS védjegy alatt fut?

  Üdv!
  varesz

 4. Én is szembesültem ezzel a problémával és hetek óta tartó keresgélés után itt végre itt találtam meg a megoldást. Köszönet érte.

 5. Szia!
  Egyetlen kérdéssel zavarnálak: a termékekhez nem találom, hol lehet képet beilleszteni..
  Van rá mód?

  Köszönöm a segítséget!

  Caps Look

 6. szia. szerintem a joomla nem enterprise. ezert ebben gondolkodni nem tul jo. hasznalj inkabbwordpresst. udv karoly

 7. Ezen nem fogunk azt hiszem vitát nyitni, de azért elmondanám, hogy pont a WP kapcsán nem lehet egységes fejlesztői kialakításról, módszertanról beszélni, ill pont a skálázásban tekintik a belépésnek.
  Számos helyen használok WP-t – itt is -, de számos pont az enterprise irányába menő szolgáltatási környezetnél, fejlesztéseknél ez már nem elég. Ha egyedül mókol az ember valamit akkor jó, de ha szabványos (Joomla esetén MVC szabályok szerinti) környezetben akarja hosszú távra létrehozni a megoldásokat akkor az Joomla vagy Drupal. Ez utóbbi a “gyári megoldásokkal” a nagy elemszámú táblákat abszolúte nem tudja jól kezelni (nagy elemszám több mint 100000 rekord). Ez tény.
  Viszont ami a legfontosabb, a Joomla a Drupal ma már az itthon elurakodott 20 ezerért van tök baró weboldalad megoldáshoz már sok. Nu ide kell a WP igazán.
  Kinek a pap kinek a papné.

 8. Szia!

  Itt olvasva:
  http://www.atlantico.hu/fejlesztes/639/
  kerdesem az lenne, hogy szeretnem tesztelni a Visual Studio 12-t es mindenfele olvasva nincs konkret infom arra, hogy melyik valtozat az ami alapob is tamogatj a PHP-s fejlesztest.
  Vagy ez a kulonallo PHP Tools for Visual Studio hasznalhato kulon a standard es ingyenes Visual Studio Express 2012 programmal?

  Valaszodat elore is koszonom

 9. Alapból a VS nem támogatja a PHP alapú fejlesztést. Ehhez 3th party cuccok kellenek. Ezek közül nekem a fent bemutatott tetszik és használom (cseh srácok készítik így a hibákra gyorsan reagálnak). Ha ingyenes kell, akkor másik kell pl. eclipse.

 10. Walker László

  A “Válasszuk ki a projekt fájl tulajdonságait” ez pontosan mit jelent? Hol és hová kell kattintani? Mert nekem sehol sem akar megjelenni az a bizonyos Build fül, amelyen a Platform Target-et állítani lehetne. Előre is köszönöm a segítséget!

 11. A Build fül nekem most is megvan minden VS verziónál. Ezt a .NET projekten, amit fordítasz kell elérni a jobb klaty Properties segítségével.

 12. Szia!

  Gond nélkül használom a weboldalamon a SC-t. Sajnos a tárhelyszolgáltató frissíti a szervert, ezért váltanom kell a Joomla 1,5 ről 3.1-re. A kérdésem az lenne, hogy a Joomla 3.1-el is müxik a Simple Caddy?

  Előre is köszi!

 13. Pingback: Saját fejlesztésű komponensek átvitele Joomla 2.5 alól Joomla 3.2 alá « Rétikánya blogja

 14. Pingback: Saját fejlesztésű komponensek átvitele Joomla 2.5 alól Joomla 3.2 alá « Rétikánya blogja

 15. Pingback: Saját fejlesztésű komponensek átvitele Joomla 2.5 alól Joomla 3.2 alá–első tapasztalások « Rétikánya blogja

 16. Pingback: Rétikánya blogja

 17. Tisztelt Rétikánya!

  Érdeklődnék,hogy a blogodban említetted,hogy Joomla 3.3as környezetben jquery-el lehet dolgozni.
  Előbb próbáltam többféle megoldással utolag effektelni a felső menüsort és ennek megfelelően a sablon index.php-részében beillesztettem az alábbi kódot:

  jquery( “.menu” ).wrap( “” );

  jquery(“.button-fill”).hover(function () {
  jquery(this).children(“.belso_gomb”).addClass(‘full’);
  }, function() {
  jquery(this).children(“.belso_gomb”).removeClass(‘full’);
  });

  jquery(“ul li”).hover(function () {
  $(this).children(“.belso_gomb”).addClass(‘full’);
  }, function() {
  jquery(this).children(“.belso_gomb”).removeClass(‘full’);
  });

  És mellé http://extensions.joomla.org/extensions/core-enhancements/performance/jquery-scripts/12995?qh=YTo1OntpOjA7czo2OiJqcXVlcnkiO2k6MTtzOjk6IidqcXVlcnknLCI7aToyO3M6OToiJ2pxdWVyeScuIjtpOjM7czo3OiJqcXVlcnknIjtpOjQ7czozMjoiJ2pxdWVyeScsJ2pxdWVyeXVpJywnanF1ZXJ5Zm9ybSciO30%3D
  ez a plugint telepítettem és aktiváltam és mégsem reagál semmit. Eszerint más módja van a Jquery működésére bírására a Joomla környzetben?

  Köszönettel,
  Gábor

 18. Szia Rétikánya!
  Régebben használtam 1.5 joomla alatt a Simplecaddy komponenst. Akkor sikerült is működésre bírni, de azóta eltelt jó sok év. Most j3,8 alá szerettem volna felrakni a 3.0 simplecaddy-t. De sehogy sem akar működni… Sajnos nem emlékszem a metódusra és dokumentációt sem találok sehol.
  Tudsz esetleg segíteni?

 19. Szia!

  Érdeklődni szeretnék, hogy a Hypermedia Systems Kft.-s időszakból, egy bizonyos ArchiWare 4.5 nevű program rémlik-e? Egy cégnél a mai napig használják, viszont Windows 2000-ről szeretnék átköltöztetni Windows 10-re és néhány akadályba ütköztünk. 🙂
  Válaszod előre is köszönöm,

  Üdv.:
  Andor