Sokszor és sokat rágodtunk anno, szabad-e váltani és ha igen akkor mi is lesz… Az idő előrehaladtával megnyugtattak minket – és mi lassan el is hittük -, hogy a 64 bit-en a szerverek mennyivel jobbak (performancia a nagyobb alkalmazásoknál elsődlegesen).

A Microsoft sokszor segített már nekem ezen kérdések eldöntésében, így amikor az Exchange 2007 elé kerültem akkor is megoldotta a godius-i csomót, CSAK 64 bite-en támogatja az alkalmazást. Kis ideje megy már ez így előre, míg ma egy egyszerű dolgot kellett volna megoldani.

A kért feladat:
A megszűnt ExMerge.exe helyett oldjam meg valahogy, hogy rendszeres időközönként, automatikusan jöjjenek létre a felhasználók levelesládáinak PST fájlai (egy postaláda egy PST).

Megoldás:
Használjuk erre a export-mailbox utasítást az alábbiak szerint:

Export-Mailbox -Identity tamas.rigo@test.local -PSTFolderPath e:\rigo.pst

Ez gyorsan leprüntyögtem a szerveren, és ekkor jött a feketeleves egy szép hibaüzenet formájában:

Executing Command: ‘export-mailbox -Identity tamas.rigo@test.local -PSTFolderPath e:\rigo.pst’
[ERROR] You are running on a 64-bit computer. To export to or import from a .pst file, you must be running a 32-bit computer that has Outlook 2003 SP2 or later installed.

Értem én, elrontottam anno hogy átmentem 64 bitre, és azt is, hogy lökött vagyok, ezen igényt már nem illik 64 bites világban kérni. De mit csináljak ha ezt kérik… Most állhatok neki pluszban telepítgetni mindent 32 bitre, ja és ez egy plusz gép…

1 hozzászólás

  1. Mit gondolsz miért hajítottam ki az összes Windows-os gépet az életemből? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*