Szeretem a triviális dolgokat, s azt különösen, hogy a témához tényleg értőket kivéve mindenki szerint ezt “tök triviális”, s ezért nem kell elmondani semmi apró lényeges dolgot.

Az itthoni Synora nekiálltam összerakni, hogy lokális DNS szolgáltatást biztosítson (számtalan okom volt erre, ebben most nem mennék bele). Hozzáértők tudják, hogy ehhez a BIND szolgáltatást kell felvarázsolni az eszközre (lévén azért ez mégis csak egy Linux csoda), s ehhez az IPKG-ra van szükségem. A Syno számtalan változatban állítja elő a hardvereit, ás természetesen ezek eltérő processzor típusokon nyugszanak. Annak érdekében, hogy telepíteni tudjunk meg kell találnunk a számunkra szükséges verziót. Nos hiába túrtam az angol nyelvű dolgok között nem találtam semminemű leírást arra nézve pontosan melyik IPKG csomagra lesz szükségem melyik hardverhez.

Ezután belefutottam és elkezdtem átnézni – bár nem értek németül – egy dutch alapú wiki cikket. Ebben végre megleltem a számomra lényeges és naprakész (!) információt:

Die Installation von IPKG muss auf den vorhandenen Prozessortyp abgestimmt sein. Welchen Prozessortyp besitzt mein System?

cat /proc/cpuinfo | grep cpu

Neue, jedoch noch ungetestete Adressen gibt es hier: http://www.synology-forum.de/showthread.html?p=106324

Nem tudom az angol nyelvű cikkből ezt miért hagyták ki (ill miért csak az ARM procikon lovagoltam, amik ráadásul a kisebb verziókban vannak), de itten már minden lényeges dolog megvolt. Innentől a telepítés már nem nagy kunszt, akár a már idézett német cikk, akár a vonatkozó angol wiki bejegyzés alapján megoldhatjuk. Nagy előnye a cikknek, hogy már a DSM 4.0-ra is fel van frissítve!

Ezt követően az IPKG már szépen muzsikál a kis dobozban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*