A 2015 decemberében megjelent frissítés óta tudjuk, teljesen új alapokra helyezték a OneDrive szolgáltatások szinkronizációs megoldásait. Az első verzió megjelenése után számos visszajelzés érkezett mind a felhasználóknak még hiányzó szolgáltatásokról, mind a felmerülő problémákról. Ezek figyelembevételével haladt tovább a fejlesztés, és most büszkén mutatták be az új OneDrive Szinkronizációs Kliens alkalmazást, és annak új szolgáltatásait:

  • A Windows 8.1 támogatása – Mostantól végre mindegyik Windows operációs rendszer felkerült a támogatott verziók listájára (7, 8, 8,1 és 10)
  • Office 2016 integráció – Az Office 2016 további fontos szolgáltatásai képesek már online-ban a OneDrive használatával együttműködni, mint például a valós idejű társszerző funkció, nyitott dokumentumok a legfrissebb listájának kezelése.
  • Javított beállítások – Minden platform egyszerűbb és könnyebb beállítási felületet kapott, így végre egy mozdulattal éleszthetővé válik minden platformon – legyen az Windows, Linux vagy Mac – az új OneDrive szinkronizációs kliens. 
  • Zökkenőmentes ügyfél migráció – Ha az előző szinkronizálási klienst (groove.exe) használja, a frissítés zökkenőmentesen átmenetek nélkül megtörténik. A részletekről itt olvashat.
  • Szinkronizáció felfüggesztése – Végre lehetővé válik, hogy bármikor felfüggeszthessük a szinkronizációt, majd egy későbbi időpontban folytassuk azt. E praktikus funkció sok helyzetben segítségünkre lehet, hogy a ne terheljük túl mobil eszközünk fogyasztását ha nem vagyunk épp Wi-Fi közelében.
  • Tekintse meg a fájlokat az interneten – Mostantól bármelyik könyvtárat vagy dokumentumot a Windows Intézőben a jobb gombbal rákattintva és a “view online” funkciót választva közvetlenül eljuthatunk a OneDrive megfelelő mappájához a böngészőnkben.
  • Szinkronizálni kívánt fájltípusok – Mostantól bármilyen általunk engedélyezett fájltipust is szinkronizálhatunk a OneDrive tárolónkra.
  • Blokkolt fájltípusok – A nagy szabadság másik oldala, hogy az IT adminisztrátoroknak mostantól lehetősége van blokkolni bizonyos fájltípusokat a szinkronizálását – mint például a PST vagy MKV fájlok – így is korlátozva a sávszélesség használatot.
  • Teljesítmény és megbízhatóság javítása – Jelentős feltöltési és letöltési sebesség növekedést értek el a szinkronizáció során, mely különösen a kis fájlok esetében érezhető.

A kliensek frissítését automatikusan megkapja a következő hetekben minden Office 2016 felhasználó, de a Szinkronizáció felfüggesztése funkció várhatóan csak nyártól lesz elérhető.

További érdekes részletek és plusz információk a bejelentés blogpostján: https://blogs.office.com/2016/04/12/onedrive-for-business-recognized-as-an-efss-leader-and-continues-momentum-with-spring-updates/#rTahb0vrZ8XC3LZQ.97 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*